Monday, August 29, 2016

TCS IT Wiz Bengaluru Prelims - 2016

      NOTE:   We do not have all the questions and have tried to compile as many as possible. 
      
1. X was founded by David Back and Greg Moran in February 2013 in Bangalore, India. X is a car  rental service

Ans.  Zoomcar

2. X is a self-contained, open hardware Linux-based handheld computer, first released in 2002. Developed in, and primarily distributed within India, the product was envisioned as a low-cost alternative to personal computers. It was developed by Dr Swam Manohar

Ans. Simputer

3.  Google doodle on whom?



Ans. Pandit Ravishankar

4.Larry Ewing created Tux for what?
Image result for larry ewing tux for linux

Ans. Linux

5.Media players like I-Phones, I-Pods and other hand-held devices started going missing in the US and the sudden rise in robbery of such goods was given a particular term. What is this term?

Ans. I-Crimes

6.This is the Photograph of the first X created by Douglas Englebart?
Image result for photograph of the first mouse


Ans. Computer Mouse

7.  Old logo of what?(Of course the name blanked out)
Image result for nokia's old logo

Ans. Nokia

8....

9. The word from the world of Hike, which is equivalent of Poke on Facebook?

Ans. Nudge

10.Applying thought is associated with which company?
(Not really sure about this question)

Ans. Wipro

11..
.
.
.
Q Who Clicked the first ever selfie from space?
Ans Buzz Aldrin

Qn on Sabeer Bhati

Qn on Paypal

Qn on Rovio...




TCS IT Wiz Bhubaneshwar Prelims - 2016

1.Which city, after Mumbai would have the honor of having free Wifi at Railway stations, powered by Google?

Ans. Bhubaneswar

2.Which app was founded by Sean Rad in 2012, whose basic concept was swipe right for liking something, and swiping left to skip. Its one of the most used dating sites today.

Ans. Tinder

3.Previously known as Leshi Internet Information & Technology, it is engaged in myriad of businesses, spanning from Internet TV, video production and distribution, smart gadgets and large-screen applications to e-commerce, eco-agriculture and Internet-linked electric cars,


Ans. LeEco

4.Which company is being portrayed in the picture below :
                          


Ans. lyft

5.The first-generation Zune device was created by X in close cooperation with Toshiba, which took the design of the Gigabeat S and redeveloped it under the name Toshiba 1089 as registered with the Federal Communications Commission (FCC) starting in 2006.


Ans.Microsoft


6.X was a semiconductor technology corporation based in Markham, Ontario, Canada, that specialized in the development of graphics processing units and chipsets. Founded in 1985 as Array Technology Inc., the company listed publicly in 1993. Advanced Micro Devices (AMD) acquired X in 2006.


Ans. ATI

7.Buddy is a mobile app launched by which Nationalized Bank in India?

Ans. State Bank of India

8.A word quite commonly used by  services offered by Dropbox, Evernote, etc. where they give it to you free for a while and then charge a premium on the services.

Ans.  Freemium

9.Launched on October 1, 2003, its boards were originally used for posting pictures and discussing manga and anime, as the site was modeled on Japanese imageboards.

Ans.4Chan

10.Which project by Ninetendo was codenamed revoloution?

Ans. Wii

11.The Murty Classical Library of India, which publishes classics of Indian literature, was established through a $5.2 million gift from X?



Ans. Not Narayan Murty but his son Rohan Murty

12.Unified Payments Interface is an architecture and a set of standard APIs to facilitate the next generation online immediate payments. It has been created by which corporation?

Ans. National Payments Corporation of India


13.Identify this Project for a Browser, by Microsoft.
                                             Image result for browser microsoft spartan

Ans. Spartan

14.Which game are we talking about?
                                                         

Ans. Donkey Kong

15. Which antivirus company has launched a browser called SafeZone?
Options given by quizmaster :- Kaspersky, Avast, Mcafee

Ans Avast

16.What symbol does this refer to?
                                         


Ans. Escape Key

17.It is a multinational networking and telecommunications equipment and services company headquartered in Stockholm, Sweden. It’s logo consists of Three Horizontal Lines.It is also credited with the invention of bluetooth.


Ans. Ericsson



18. Which computer would you relate to this?
                                        

Ans Macintosh

19. “If this was jewelery, this is how you would protect it”
<Inserts Play station controller case picture>

Ans. PS


20.He has partnered up with a Dutch company, Spil games, to enter the mobile game scene. He is considered the father of modern video games.

Image result for nolan bushnell
Ans. Nolan Bushnell

Saturday, August 27, 2016

TCS IT Wiz Coimbatore Prelims 2016

Q.1 
First tweet by whom?

Ans. His highness, Rajnikath!

Q2. Kevin Gilbertson is credited with introducing what to us, useful to "compress" things.


Ans Tiny URL

Q3. Bangalore tiger is a book written by which company?
Ans Wipro

Q4. Originally created by a company named Lifescape. The name is a blend of  is a blend of the name of Spanish painter Pablo Picasso, the phrase mi casa. Google "its then owner" decided to discontinue it in 2015. What am I talking about?


Ans Picassa

Q5. He is Kevin Sullivan, the CEO of which company?
Image result for Kieran M. O'Sullivan

And. CTS

Q6. X is the practice of offering people the right to freely distribute copies and modified versions of a work with the stipulation that the same rights be preserved in derivative works down the line.We all have heard the "chiral" version of this word. What is X?


Ans. Copyleft

Q7.Daniel Lewin Co-founded which company, famous in the world of IT?

Ans. Akamai

Q.8 Lyf series of Smartphones is a brand from which famous business Conglomerate?

Ans. Reliance

Q9.Which famous Multi-National Mass Media Company is the owner of the Tech-Blog Techcrunch?

And. AOL

Q 10.The term X was coined by Televoice International for introduction of the first US wide  service in 1980 which they offerred.  Although VMI trademarked the term, it eventually became a generic term used for referring to virtually all automated voice services employing a telephone.What is X?

Ans. Voice mail

Q11. How do we better known Alexander Telephone and Telegraph, among the very first in the world to provide telegraph services, founded by Alexander Graham bell himself?
Ans. AT&t

Q12.Old logo of which otherwise famous browser today?
Image result for old logo of uc browser

Ans. UC Browser

Q13.X's first products and services included the OmniTRACS satellite locating and messaging service, used by long-haul trucking companies, developed from a product called Omninet owned by Parviz Nazarian and Neil Kadisha, and specialized integrated circuits for digital radio communications such as a Viterbi decoder and now it is one of the leading processor makers for smartphone companies.It was initially founded by Cornell and MIT alumnus and UC San Diego professor Irwin M. Jacobs, USC, MIT alumnus Andrew Viterbi, Harvey White, Adelia Coffman, Andrew Cohen, Klein Gilhousen and Franklin Antonio.

Ans. Qualcomm

Q14. Which company launchced a "Smart Belt" called welt?


Ans. Welt



Q15.



Image result for accenture logo

Ans. Accenture

16.
Qn on Vevo

This is all we have...
Provided by Sharat Chandar. Thanks!

 

© 2014 All rights resevered. Designed by Templateism Edited by Quizpedia Best viewed on PC

Back To Top