Thursday, January 30, 2014

Times NIE Fundamentals , Times Quizomania , Hyderabad Rounds

7:44 PM

1. The chowmahalla palace in hyderabad is believed to be modelled after a palace in which country ?
Ans. Iran

2. Park Geun Hye is the president of which country , she had been to India Recently .
Ans. South Korea

3. 26th January  is the official national day of this country , celebrated along with the Indian Republic Day. It marks the anniversary of the 1788 arrival of the First Fleet of British Ships at Sydney Cove, New South Wales . Which country ?
Ans. Australia

4. The question was weird , no one was sure of the answer, it was like which flower was named after some sort of assistant/descendant of James Cook .
Ans.Google this and win a Prize!

5. These special tribe of men , whose literal translation means "Able bodied People" in the local language. They are natives of Nepal.
Ans. Gurkhas

6. How do we better know "Made of orleans"
Ans. Joan of Arc

7. Which country's Lunar Rover named "Jade The Rabbit" stopped functioning properly on the moon(recently).
Ans. China

8. Who was the time person of the year 2013 ?
Ans. Pope Franscis

9. The RBI decided to withdraw the currency notes from which year ?
Ans. 2005

10. Which country has decided to host the 2022 Fifa world cup , making it the smalles ever country to do so ?
Ans. Qatar

11. The temple was built by the Khmer King Suryavarman II in the early 12th century in Yasodharapura , the capital of the Khmer Empire, as his state temple and eventual mausoleum .  Which temple am i talking about ? (Hint: Its not in India)
Ans. Angkor Wat

12.Painting of which cave ?

Ans. bhimbetka

13. Which Cricketer ?

Ans. Corey Anderson

14. Flag of which PLACE, remember a place not a country ?
Ans Tibet

15. Which oscar nominated movie 2013 has the characters of Dr. Ryan Stone and Matt Kowalski ?
Ans Gravity

16. Audio of a person saying - " Mere pariwar ko pata nahi tha ki mai IIT mein jayoonga , 76 % laane waala bacha , mere mata pita mein kai differences the , mujhe kya pata tha ki ispar ek movie banegi jo saare records todegi " .
Ans. Chetan Bhagat

17. A song sang by Loy Mensoda was Played

18.The Cuckoo's Calling is a crime fiction novel published by a writer known by another name but published under the pseudonym of Robert Galbraith . How do we better know this author .
Ans. JK Rowling


Written by

4 comments:

  1. imawesomecauseireadharrypotterJanuary 9, 2017 at 5:38 PM

    The question was weird , no one was sure of the answer, it was like which flower was named after some sort of assistant/descendant of James Cook .
    Ans.Google this and win a Prize!
    Does anyone know the ans to this? If yes pls reply.

    ReplyDelete
  2. This is what i found
    Sir Joseph Banks, 1st Baronet, GCB, PRS (24 February [O.S. 13 February] 1743 – 19 June 1820)[1] was a British naturalist, botanist and patron of the natural sciences.
    Banks made his name on the 1766 natural history expedition to Newfoundland and Labrador. He took part in Captain James Cook's first great voyage (1768–1771), visiting Brazil, Tahiti, and, after 6 months in New Zealand, Australia, returning to immediate fame. He held the position of President of the Royal Society for over 41 years. He advised King George III on the Royal Botanic Gardens, Kew, and by sending botanists around the world to collect plants, he made Kew the world's leading botanical gardens.

    ReplyDelete

 

© 2014 All rights resevered. Designed by Templateism Edited by Quizpedia Best viewed on PC

Back To Top