Monday, August 29, 2016

TCS IT Wiz Bhubaneshwar Prelims - 2016

2:45 AM

1.Which city, after Mumbai would have the honor of having free Wifi at Railway stations, powered by Google?

Ans. Bhubaneswar

2.Which app was founded by Sean Rad in 2012, whose basic concept was swipe right for liking something, and swiping left to skip. Its one of the most used dating sites today.

Ans. Tinder

3.Previously known as Leshi Internet Information & Technology, it is engaged in myriad of businesses, spanning from Internet TV, video production and distribution, smart gadgets and large-screen applications to e-commerce, eco-agriculture and Internet-linked electric cars,


Ans. LeEco

4.Which company is being portrayed in the picture below :
                          


Ans. lyft

5.The first-generation Zune device was created by X in close cooperation with Toshiba, which took the design of the Gigabeat S and redeveloped it under the name Toshiba 1089 as registered with the Federal Communications Commission (FCC) starting in 2006.


Ans.Microsoft


6.X was a semiconductor technology corporation based in Markham, Ontario, Canada, that specialized in the development of graphics processing units and chipsets. Founded in 1985 as Array Technology Inc., the company listed publicly in 1993. Advanced Micro Devices (AMD) acquired X in 2006.


Ans. ATI

7.Buddy is a mobile app launched by which Nationalized Bank in India?

Ans. State Bank of India

8.A word quite commonly used by  services offered by Dropbox, Evernote, etc. where they give it to you free for a while and then charge a premium on the services.

Ans.  Freemium

9.Launched on October 1, 2003, its boards were originally used for posting pictures and discussing manga and anime, as the site was modeled on Japanese imageboards.

Ans.4Chan

10.Which project by Ninetendo was codenamed revoloution?

Ans. Wii

11.The Murty Classical Library of India, which publishes classics of Indian literature, was established through a $5.2 million gift from X?



Ans. Not Narayan Murty but his son Rohan Murty

12.Unified Payments Interface is an architecture and a set of standard APIs to facilitate the next generation online immediate payments. It has been created by which corporation?

Ans. National Payments Corporation of India


13.Identify this Project for a Browser, by Microsoft.
                                             Image result for browser microsoft spartan

Ans. Spartan

14.Which game are we talking about?
                                                         

Ans. Donkey Kong

15. Which antivirus company has launched a browser called SafeZone?
Options given by quizmaster :- Kaspersky, Avast, Mcafee

Ans Avast

16.What symbol does this refer to?
                                         


Ans. Escape Key

17.It is a multinational networking and telecommunications equipment and services company headquartered in Stockholm, Sweden. It’s logo consists of Three Horizontal Lines.It is also credited with the invention of bluetooth.


Ans. Ericsson



18. Which computer would you relate to this?
                                        

Ans Macintosh

19. “If this was jewelery, this is how you would protect it”
<Inserts Play station controller case picture>

Ans. PS


20.He has partnered up with a Dutch company, Spil games, to enter the mobile game scene. He is considered the father of modern video games.

Image result for nolan bushnell
Ans. Nolan Bushnell

Written by

1 comments:

 

© 2014 All rights resevered. Designed by Templateism Edited by Quizpedia Best viewed on PC

Back To Top